dijous, 6 de desembre del 2007

ICV-EUiA-EPM - PUOSC SILS

Mocio presentada al Ajuntament de Sils, encara pendent de pasar al ple. Avisarem oprtunament.

Salutacions.

MOCIÓ DEL GRUP MUNICIPAL D’ICV-EUIA-EPM A SILS EN RELACIÓ A LES INVERSIONS SUSCEPTIBLES DE SER SOL·LICITADES PER A LA SEVA INCLUSIÓ EN EL PLA ÚNIC D’OBRES I SERVEIS DE CATALUNYA PUOSC (2008-2012)


El passat 09.11.07 es va publicar el Decret núm. 245/2007, de 6 de novembre, que regula la convocatòria per a la formulació del PUOSC 2008-2012. D’aquesta manera la Generalitat inicia la planificació de la seva cooperació econòmica en les inversions locals per a la realització de les obres i la prestació dels serveis de competència municipal establerts a la legislació vigent.

Atès la definició d’”inversió” feta a l’art. 1 i els requisits establerts a l’art. 2.

Atesos els diversos programes establerts:

a) programa general (arts. 20 a 25)
b) programa específic de municipis petits, nuclis i àrees residencials de baixa densitat (arts. 26 a 27)
c) programa específic de dinamització i equilibri territorial (arts. 28 a 30)
d) programa específic de biblioteques (arts. 31 a 35)
e) programa específic d’infraestructures de telecomunicacions (arts. 36 a 38)

Ateses les necessitats que, sota el nostre punt de vista, té el nostre municipi, i que tot seguit concretem:

Atendre en millors condicions les necessitats socials de la nostra gent.
Promocionar Sils com a municipi de referència ambiental i ecològica, a partir de la centralitat dels Estanys i de l’adequació de la flora i la fauna de tot el conjunt del terme municipal a les característiques pròpies del territori, amb un conjunt de vies d’accés a peu i en bicicleta que afavoreixin una relació de proximitat amb la natura i de comunicació sense barreres físiques (sense perill) amb la resta dels pobles del Pla de la Selva.

Atesa la conveniència de debatre en Ple un tema tant rellevant com triar quines han de ser les inversions prioritàries per aquest mandat.

Ates que el PUOSC compren els anys 2008 fins al 2012, es a dir és un pla de cinc anys.

Per tot això, proposem al Ple l’adopció dels següents



ACORDS

PRIMER.- Instar a l’equip de govern per a que doni prioritat, entre les actuacions susceptibles de ser sol·licitades dins el programa general, a :

1. Construcció d’un nou edifici, com a centre de dia per persones dependents, amb la cessió de sol municipal, en els terrenys previstos per equipament, els antics terrenys de RENFE.
2. Eliminació de barreres arquitectòniques i eixamplament de voreres, vers l’elaboració d’un pla integral.
3. Construcció d’una piscina coberta municipal, mancomunada amb els pobles veïns.
4. Pacificació del transit, amb mes regulacions semafòriques i més rotondes, per garantir una major seguretat vial.

SEGON.- Instar a l’equip de govern per a que doni prioritat, entre les actuacions susceptibles de ser sol·licitades dins el programa específic de municipis petits, nuclis i àrees residencials de baixa densitat, a :

5. Posar en marxa un servei diari d’autobús que comuniqui els nuclis de Vallcanera i Mallorquines amb el centre del poble.
6. Pla de millora del cementiri de Vallcanera.
7. Adequar la xarxa de camins per garantir una circulació segura, a peu i en bicicleta, entre els nuclis de Mallorquines, Vallcanera i el centre del poble.

TERCER.- Instar a l’equip de govern per a que doni prioritat, entre les actuacions susceptibles de ser sol·licitades dins el programa específic de dinamització i equilibri territorial, a :

8. Manteniment sostenible dels Estanys de Sils, per garantir la pervivència de la biodiversitat actual.
9. Adequació de la flora i la fauna de tot el conjunt del terme municipal a les característiques pròpies del territori, cercant una continuïtat natural dels estanys.
10. Arranjament de camins rurals i vies d’accés a peu i en bicicleta que afavoreixin una relació de proximitat amb la natura i de comunicació sense barreres físiques (sense perill) amb la resta dels pobles del Pla de la Selva.
11. Sèquia de Sils, sanejament de les aigües. Repoblació de la vegetació de ribera tant a la Sèquia com a la riera de Caldes.

QUART.- Instar a l’equip de govern per a que doni prioritat, entre les actuacions susceptibles de ser sol·licitades dins el programa específic de biblioteques, a :

12. Reubicació de la biblioteca al nou centre cívic, amb la dotació dels mitjans informàtics i audiovisuals necessaris per un equipament de qualitat.

Sils, a 27 de Novembre del 2007.