Pla de Govern: Programa i Propostes
EDUCACIÓ
Defensem una concepció de qualitat educativa estretament lligada al caràcter públic de l’ensenyament com a garantia del dret universal a l’educació en condicions d’igualtat.
Considerem que l’Ajuntament és una eina fonamental per garantir aquest dret i és per això que defensem la seva implicació activa, mes enllà de les seves prerrogatives i obligacions legals.
Propostes d’Actuació Municipal
- Llibres de text i material escolar - Promoure la reutilització de llibres de text. Per a tal fi, proposem que l’Ajuntament assumeixi la despesa dels llibres de text i del material escolar, i que posteriorment s’encarregui del seu manteniment.
- Proposem una ampliació substancial de la subvenció municipal per estimular i garantir el suport a les activitats dels centres educatius de Sils: l’Escola i la Llar.
- Proposem com a mesura d’estímul un increment substancial de la subvenció a l’AMPA segons sigui la programació d’activitats extraescolars, dins i fora de l’Escola, i segons la seva qualitat i quantitat i per tal d’assegurar també una programació, com a mínim, d’una activitat al mes, des de l’Octubre fins al Juny.
- Casals d’Estiu. Proposem que després d’una proposta inicial de programació de les entitats: AMPAs, Atlètic Silenc, la Laguna, etc., l’Ajuntament assumeixi la gestio del casal i articuli un programa de beques per garantir l´acces de tots els infants.
- Proposem Mancomunar amb els pobles de la plana de la Selva activitats conjuntes, de tipus cultural, de lleure o esportiu, i de transport.
- Recuperar l´horari de començar les classes a les 9 del mati. L´horari escolar no pot estar supeditat als autobusos.
- Transport escolar - Consell comarcal. Volem un transport segur i fiable. Considerem que el transport hauria de garantir cinturons de seguretat a tots els vehicles.
- Menjador escolar - Consell comarcal. Cal abaratir els preus que considerem excessius actualment.
- Promoure PTT (Plans Transició al Treball) pel jovent que no es plantegi la continuïtat de l’educació reglada, a nivell local i mancomunant amb els altres Ajuntaments de la plana de la Selva.
- Impulsar i promocionar aquelles activitats educatives que fomentin i facilitin el coneixement del Català, fent-les accessibles a tota la població silenca.
- Desenvolupament d’activitats escolars complementàries amb plantejaments que potenciin valors no sexistes i contraris a qualsevol tipus de discriminació.
- Potenciar l’Escola d’Adults de Sils.
- En aquest sentit proposem promoure un taller d’acollida per pares i mares nouvinguts amb fills escolaritzats a Sils. Es tracta d’uns tallers setmanals de tres a cinc de la tarda dirigits normalment per un professional però on poden col.laborar pares i mestres de l’escola. Els resultats són molt bons no només pel coneixement del català sinó també del nostre sistema educatiu i de la vinculació de les famílies amb les escoles ja que els tallers es realitzen dins dels centres.
Nova Escola
Cada any l´escola ens torna a quedar petita: perquè hi ha més alumnes i per les ampliacions del propi centre. Ja som tristament una escola amb barracons(aulàris). És evident que ens cal una escola nova, i més tenint en compte el creixement previst de la població.
- Proposem que l’ajuntament s’impliqui en la construcció de l´escola nova, fent-se càrrec del finançament de la construcció dels nous edificis, amb posterior recuperació de la inversió per part del Departament d´Educacio de la Generalitat. Considerem necessària aquesta actuació per garantir el manteniment i la millora de la qualitat educativa.
- Apostar per una edificació amb criteris de sostenibilitat (orientació, il·luminació, calefacció, refrigeració,...), per facilitar el treball amb els alumnes per una major consciència en l'eficiència energètica i de recursos.
- Dissenyar l’'espai exterior per a poder-ne treure un major profit. Zona d'esbarjo (amb varietat d’ambients que s’adaptin als diferents jocs i a la diversitat de l’alumnat), zona experimental (hort, jardí, planta de compostatge...).
- Fer un disseny per facilitar i afavorir la implicació d’alumnes, personal docent, pares i mares en el manteniment d’alguns dels espais, millorant així la relació entre els tres sectors de la comunitat educativa.
- Facilitar la participació del conjunt de la comunitat educativa en el disseny del nou centre escolar.
Algunes de les millores proposades es podrien també aprofitar per a l’ampliació de l’Escola ja existent (criteris de bioconstrucció, més zones d'ombra als patis i jardí o hort per als alumnes)
Institut
- Impulsar el projecte de l’Institut d’Ensenyament mitjà a Sils perquè sigui una realitat en el moment que sigui necessari, tenint en compte el creixement de població previst per als propers anys.
- Seguir les directrius de construcció i disseny que per l’Escola.
- Crear debat i participació ciutadana al voltant del nou institut. Renunciar al secretisme i reticència de comunicació que hi ha en aquests moments entre la població i l’Ajuntament.
3 comentaris:
Que en penseu que es construeixi la nova llar a l´urbanitzaciò de Mallorquines?
Hola!
Des de l'AMPA, molt contents, us diem que aquest any hem aconseguit que els casals de juliol i agost siguin municipals, ara mancaria que fossin a bon preu!!
Estem molt contents perquè era una reivindicació molt perseguida des de feia temps!
Què sapigueu també que us hem afegit com enllaç al nostre bloc, esperem que feu el mateix, gràcies!
la Junta de l'associació!!
Sobre el comentari anterior us voldríem afegir que ha estat un primer pas, perquè hem de veure'n els resultats.
Tal i com comenteu en el vostre programa, ens agradaria que fos un esforç comú de TOTA la població i associacions.
Una gestió directa des de l'Ajuntament, amb tècnics municipals coordinant l'energia de tothom i, evidentment, a un preu raonable.
De tota manera, l'Ajuntament ha fet un esforç d'última hora i subvenciona un 8% del preu final.
La Junta de l'associació
Publica un comentari a l'entrada