dimecres, 11 de novembre del 2015

Pulint ferros

Diuen que els començaments són durs. Ningú va dir que seria fàcil. Però que hi hagi a la oposició un partit amb gent molt jove, i un partit amb tradició a Sils fa que de nou hi hagi a l'Ajuntament del nostre poble opcions per triar i remenar. Tot govern fa balanç quan es compleixen cent dies des de l'arribada al poder. A Sils portem ja més de 190 dies i és el moment d'opinar, sempre des de la humilitat i el respecte. Ja des d'un principi hem viscut situacions “mogudetes” que en els últims dies s'han vist ampliades per certes polèmiques entre govern i oposició. Tots els principis són complicats, i més quan venim d'uns anys de majories absolutes, però tot ha d'anar encaixant poc a poc. Ara mateix tenim al nostre Ajuntament diversos ferros que l'aguanten, però que en trobar-se cara a cara van fregant, grinyolen, i, en ocasions, fan saltar espurnes.

Són aquestes espurnes les que fan, per exemple que es convoqui un ple extraordinari per tractar les mocions que no van entrar en l'útim ple ordinari, i que finalment prosperin tan sols un parell d'elles. Això ha creat una crispació per part de tots els partits de la oposició i una divisió entre tots els membres que potser es podia haver evitat si uns i altres haguessin accedit a l'estira i arronsa que comporta un govern amb una oposició potent. Però això anirà rutllant millor dia a dia. Els ferros deixaran de treure espurnes en tocar-se i totes les peces d'aquest trencaclosques anomenat consistori municipal encaixaran. Es com quan un nen aprèn a anar en bicicleta. Al principi porta les rodetes, i quan se li treuen què passa? Doncs que cau una i altra vegada fins que de cop i volta roda sol. Així és la situació actual. Entre tots hem d'aprendre a anar sense rodetes.

Estem en una nova etapa i cal aprendre a gestionar-la. Arriben noves propostes des d'una banda i des de l'altra. Tenim sobre la taula, per exemple, el tema de la gravació dels plens, que a diferència d'anteriors legislatures, ara permeten la intervenció del públic assistent així com la presentació de preguntes via telemàtica. Inicialment es la oposició qui enregistra els plens, però la voluntat de transparència fa que es plantegi la opció de poder-los gravar per part de l'Ajuntament.

Queda molta legislatura per endavant, manca experiència per part de la oposició, però les hores de vol seran les que puliran aquests ferros que ara grinyolen dia si, dia també. Ja li deia Joe E. Brown a un Jack Lemmon vestit de dona a la famosa pel.lícula “Con faldas y a lo loco”: Ningú no és perfecte. Cal posar, doncs, fil a l'agulla perquè tothom encaixi.



GEMMA RODOREDA