dijous, 2 de juny del 2011

QUADERN DE SILS - ESCRIT GRUP MUNICIPAL ICV-EUiA

QUADERN DE SILS - ESCRIT DEL GRUP MUNICIPAL ICV-EUiA

Eleccions municipals 2011

Espanya: Tsunami del PP. Responsable: Rodríguez Zapatero i les seves retallades antisocials, mentre donava diners a dojo a la gran banca. Els socialistes han rebut el càstig per haver traït el seu electorat. IU per primer cop en 15 anys millora resultats, creix un 25% en les autonòmiques i un 17% a les municipals. Si els resultats de les eleccions municipals es projectessin a les eleccions Generals, amb la mateixa llei electoral actual, IU obtindria 15 escons en el Parlament espanyol front als dos actuals !!

Catalunya: CiU te uns resultats extraordinaris. Artur Mas ja ha dit que se sent legitimat per fer les tisorades anunciades. Cauen el PSC-PSOE i ERC, baixa una mica ICV-EUiA, puja molt el PP i apareix la xenofòbia i el racisme del PxC i del PP Badalona, amb premi dels votants.
Ai, la immigració!! Primer va ser l’explotació econòmica de la immigració, ma d’obra barata, sense papers i sense drets, amb baix cost laboral, quan Aznar era president i Rajoy ministre d’Interior. Ara és l’explotació política de la immigració, amb la crisis que augmenta les necessitats socials i és quan venen les tisorades dels governs. Es vol provocar la guerra “entre els pobres” per evitar la guerra de “tots els pobres contra el poderosos”, que segueixen guanyant diners amb la crisi.

“Pinten bastos” per la bona gent a Espanya i a Catalunya, perquè els governs estan al servei de la banca i les grans empreses, i renuncien a reduir el dèficit augmentant els ingressos i només fan tisorades socials per reduir les despeses per equilibrar el dèficit. Per què no s’ataca al frau fiscal, a l’economia submergida, per què no un impost com a França a les grans fortunes?? Només IU i ICV-EUiA seguim defensant aquestes alternatives.

Sils: Sorpresa general pel gran resultat de IdS-PSC, amb majoria absoluta. Nomes cal felicitar-los per aquest resultat i esperar que ara que no governaran en minoria, estiguin més oberts al diàleg i a cercar possibilitats d’acord amb els altres grups que a la legislatura anterior.
A AMS felicitacions per la campanya electoral i l’augment de vots, malgrat que no ha tingut el premi de més regidors/es. CiU ha patit una davallada, veient com els seus vots se’n anaven cap IdS-PSC. Perden vots i regidors.
ICV-EUiA hem perdut vots i ens quedem amb un regidor. Passem a ser la tercera força política de Sils, abans la quarta. Malgrat tot hem aconseguit un 9.88% dels vots, per sobre del 5.4% de mitjana de la coalició a província de Girona, del 8.43% de Catalunya i del 6.31% de l’estat.
Si algú pensava que amb transfuguismes i joc brut podíem desaparèixer estava molt equivocat. Estem aquí i amb més ganes que mai de treballar per la majoria del poble, per la gent treballadora.

Albert Miralles Güell. Grup municipal ICV-EUiA